Увійдіть на сайт magaz420.com.ua з аккаунтом Google


Адреса та час роботи

Наш шоурум: Київ, вул В.Гетьмана
Пн-Пт 10:00 - 18:00
tel:+38 063 395 86 73 tel:+38 096 420 94 20

Блог

Терпени та терпеноїди. Що це?

Нової нав’язливою ідеєю в культурі куріння марихуани стали поняття «терпени» й «терпеноїди». Нерідко можна почути, як дилетанти посилаються на терпи у своїх концентратах. Нумо розберімося, що ж таке є Terps, та й що стоїть за цим поняттям.

Різниця між терпенами та терпеноїдами

Обидва поняття одночасно застосовуються та навіть використовуються, як синоніми. Повірте, це дивовижні сполуки в складі багатьох рослин. Вивчення властивостей та особливостей їх виявилося дуже захопливим. Відкриття Terps відбулося порівняно недавно. Інформації вкрай мало, а хімічні сполуки вимагають додаткових досліджень. Але ми готові говорити про ті крихти, що знаємо самі.

Ви все ще повинні пам’ятати шкільний курс хімії. Органічні сполуки терпени та терпеноїди належать до класу вуглеводів, що містяться в траві, фруктах та багатьох інших рослинах. Їх хімічна формула подібна, а будова вуглецевого скелета схоже.

Терпени – продукт біосинтезу, похідне ізопрену (летючої смердючої рідини). Найбільше їх міститься у хвойних породах та й ефірної олії. Терпеноїди – денатуровані, або видозмінені терпени. В результаті впливу кисню вони хімічно змінилися. Терпени можуть перетворитися в терпеноїди навіть при елементарному лікуванні рослин.

А ось аромат та смак трави безпосередньо залежить від комбінації терпеноїдів з Terps. Залежно від умов зростання, опадів, культивації, різні врожаї одного й того ж виду канабісу мають різні якості смаку.

Дим та Terps

Ароматичні вуглеводні в першу чергу впливають на нюх та залози. А при вдиханні, наприклад, ефірної олії, аромат певним чином діє на рецептори мозку. Чим більше світових досліджень в галузі медичного канабісу буде проводитися, тим ближче заповітний момент легалізації марихуани в нашій країні.

Різновидів терпенів багато, та й кожен з видів несе певний ефект. Крім смакових і ароматичних якостей рослинні вуглеводні володіють неабиякими терапевтичними властивостями.

Всі одержані ефекти різні:

  • смак хмелю та землистий аромат притаманний мірцену – це терпен, що створює ефект «канапки»;
  • зниженню синдрому занепокоєння сприяє приймання всередину линалоолу – це є квітковий терпеноїд;
  • усуненню запального процесу сприяє камфен (міститься в камфори) та гумулен;
  • шавлія та розмарин містять терпінолен, він пригнічує розростання клітин раку.

Дим від травички, що палять в чаші бонга, баблера або трубки насичений терпенами й терпеноїдами. Чим більш ми будемо розуміти про корисні властивості канабісу, тим вище підніметься рівень культури куріння. Завдяки науково обґрунтованим фактам, кожен смокер або стоунер без докорів сумління зможе вибирати той ефект, який він хотів би отримати від паління трави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X